Veel gestelde vragen

Hier kun je alle veel gestelde vragen en handleidingen vinden.

Handleidingen

Hier vind je allerlei handleidingen voor het gebruik van PodoFile.

Lees meer

Hoe declareer en rapporteer ik naar de podotherapeut?

PodoFile kent diverse handige koppelingen met diverse portalen. Onderstaand is er per zorgportaal een gemakkelijke handleiding te downloaden die exact beschrijft hoe dit voor het betreffende zorgportaal vanuit PodoFile te doen.

Lees meer

Hoe declareer ik naar een verzekeraar (via Vecozo)?

Meestal betalen je klanten de behandeling zelf. Maar een deel van hen kan de behandeling vergoed krijgen vanwege medische indicatie. Zoals bij diabetes, reuma en andere aandoeningen waar zelfzorg moeilijk is of zelfs niet gewenst. De behandelingen moeten in zo’n geval worden gedeclareerd bij een zorgverzekeraar, een zorggroep of een podotherapeut waarmee een contract bestaat. Daarnaast zijn er situaties waarin een instelling, bijvoorbeeld een verzorgingshuis, de pedicurezorg centraal regelt voor haar bewoners inclusief de verwerking van declaraties.
Daarom heeft PodoFile de mogelijkheid om verzamelfacturen en E-facturen te maken. In dit artikel leggen we uit wat dit inhoudt en in welke situaties je het nodig hebt.

Lees meer

Hoe start ik de “hulp op afstand”?

Wij werken met de TeamViewer software om met je mee te kunnen kijken. Download en open het TeamViewer programma met de link hieronder en geef je “ID en wachtwoord” aan ons door.

Hulp op afstand downloaden

Lees meer

Hoe stel ik mijn Gmail in in PodoFile

Hier kun je zien hoe je je Gmail account kan instellen in PodoFile, zodat je met PodoFile kunt mailen met je Gmail-account.

Lees meer

Instructie video’s

Hier vind je allerlei instructie video’s.

Lees meer

Is het maken van reserve-kopieën van de gegevens noodzakelijk?

Ja, het is bijzonder belangrijk dat u regelmatig backups maakt van de gegevens die PodoFile heeft opgeslagen. Hoewel PC-apparatuur en software steeds betrouwbaarder wordt, kan het toch voorkomen dat een harde schijf crasht en de informatie daarop verloren gaat. Gebruik daarom de backup-functie van PodoFile (zie de handleiding). Sla de backups NIET op op de harde schijf van de PC zelf, maar op een USB-stick of een externe harde schijf.

Lees meer

Kan ik mijn boekhouder mee laten kijken in mijn administratie?

Er zijn twee mogelijkheden. Ten eerste kan uw boekhouder met behulp van Teamviewer (na uw toestemming) in uw computer kijken via een internetverbinding. Onze helpdesk gebruikt deze methode ook voor Hulp-op-afstand. U moet daarvoor via help>menu>info en support op de optie “Hulp op afstand” klikken. Dan geeft u toestemming, waarna er een scherm verschijnt met een id-nummer en een wachtwoord. Dat heeft uw boekhouder nodig om de Teamviewer verbinding te activeren.

De tweede mogelijkheid is dat u een boekhouder wachtwoord instelt. Zie menu>instellingen>opties>wachtwoorden. Uw boekhouder moet PodoFile downloaden en installeren op zijn PC. U geeft uw backup (gemaakt na het instellen van het boekhouder wachtwoord) aan uw boekhouder. Hij kan uw backup importeren en dan inloggen met het boekhouder wachtwoord. Hierdoor kan hij alleen de administratie zien en geen patiëntgegevens.

Lees meer

Met of zonder Boekhouden Compleet?

Boekhouden Compleet doet precies wat de naam al zegt: Het maakt het boekhouden in PodoFile helemaal compleet. Inclusief bankboek, volledig memoriaal, jaarafsluiting en meer. Verrassend eenvoudig en handig in gebruik. Wie de boekhouding aan een boekhouder overlaat betaalt jaarlijks veel geld aan die boekhouder. Het zelf alles bijhouden in PodoFile maakt alles gemakkelijk, snel en overzichtelijk. Verwerk binnen PodoFile zowel in- als uitgaven en aan het eind van het jaar levert dit dan de balans. Snel en gemakkelijk elk jaar een grote kostenbesparing tegen een zeer geringe meerprijs!

Overstapservice: hoe werkt dat?

Gebruik je nu al een ander software programma?
Wil je de cliëntgegevens die je daar al hebt ingevoerd meenemen naar PodoFile?

De kans is groot dat de cliëntgegevens ingeladen kunnen worden in PodoFile.
Neem contact op met onze helpdesk om uit te zoeken wat er voor jou mogelijk is.

Lees meer

PodoFile met Apple MacOS gebruiken?

PodoFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Er zijn echter twee methoden om op een Apple met MacOS toch Windows te installeren en gebruiken, namelijk via ‘BootCamp’ of via ‘Parallels’. Ook zou je gebruik kunnen gaan maken van een beveiligde werkplek.

Lees meer

PodoFile op een tablet?

Handig
Het mobiele gemak van een tablet is in sommige gevallen voor de pedicure erg aantrekkelijk. Als je ambulant werkt neem je liefst zo weinig mogelijk gewicht mee. Een tablet is dan meestal in het voordeel, hoewel mini-notebooks qua gewicht behoorlijk in de buurt komen. Een ander voordeel van een tablet is dat deze minder ruimte inneemt en dus gemakkelijker even ergens neergelegd kan worden. Dus dit kan ook aantrekkelijk zijn in de praktijkruimte. En last but not least, voor sommigen is het tablet gewoon de favoriete manier om met een computer bezig te zijn. PodoFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Op een Windows tablet welke desktop applicaties kan draaien is PodoFile dus direct te gebruiken. Als je een reeds beschikt over een tablet welke niet PodoFile direct kan draaien dan is er nog een indirecte mogelijkheid om toch PodoFile te bedienen vanaf de tablet.

Lees meer

Updates

PodoFile wordt voortdurende doorontwikkeld, zodat er regelmatig updates en upgrades zullen verschijnen. Updates zijn nieuwe versies met relatief kleine aanpassingen en uitbreidingen. Upgrades zijn nieuwe versies met belangrijke en omvangrijke uitbreidingen. PodoFile bezitters met een lopend service-abonnement kunnen updates en upgrades gratis installeren.

Lees meer

Verlengen

Zie uitgebreide antwoord

Lees meer

Vragen over de agenda

We hebben meerdere veelgestelde vragen met betrekking tot de agenda binnen PodoFile zelf en de koppelingen met externe agenda’s.

Lees meer

Wanneer PodoFile bestellen?

Wanneer de demo van PodoFile bevalt, raden wij aan om het programma te bestellen vóórdat de periode van 60 dagen is verstreken. Na het bestellen ontvang je een factuur, na betaling daarvan ontvang je een registratiecode, waarmee je PodoFile kunt activeren.

Is de 60-dagen periode verstreken dan kan je nog wel gegevens raadplegen, maar wordt het invoeren c.q. aanpassen van gegevens geblokkeerd. Wanneer je direct door wilt kunnen werken, is een aantal werkdagen eerder bestellen dus noodzakelijk.

Wat gebeurt er met de ingevoerde gegevens?

Besluit je om PodoFile te blijven gebruiken na de proefperiode, dan blijven alle ingevoerde gegevens gewoon bewaard. Je kan dus gerust tijd besteden aan het perfect inrichten van PodoFile voor jouw praktijk (denk bijv. aan sjablonen voor rapportages).

In de proefperiode kan je PodoFile vrijwel volledig gebruiken, enkele onderdelen zijn echter niet bruikbaar tijdens deze periode (voornamelijk onderdelen m.b.t. koppelingen met andere partijen).

Wat is voetverzorging.nl?

Voetverzorging.nl is een site van FootFit Software die veel bezocht wordt door consumenten met voetproblemen. De bezoekers kunnen bovendien op basis van hun postcode de links en adressen opvragen van pedicures in hun omgeving. Voeg ook uw praktijk toe aan deze pedicuregids die exclusief bestaat uit PodoFile gebruikers. Geen extra kosten.

Hoe? Start uw programma en wacht een minuut op de popup (vanaf programmaversie 4.6.5). De rest wijst zich vanzelf.

Let op: u moet het programma eerst wel hebben aangeschaft. Het service-abonnement mag niet verlopen zijn.

Lees meer
Geen vragen gevonden