Gmail instellen in Podofile

Ga naar “instellingen”, “opties”, “SMS en email”

Controleer hier of het vinkje van “Gmail” en “beveiligd wachtwoord verificatie” is aangevinkt.

  • Vul bij gebruikersnaam je Gmail emailadres in
  • Vul bij wachtwoord je Gmail wachtwoord in
  • Vul bij email adres afzender je Gmail e-mailadres in

Druk vervolgens op het tabblad “email programma”
Zorg dat de onderste optie “het standaard programma alleen de mailings laten versturen” is aangevinkt.”

Ga nu naar het tabblad “email account” en druk op testmail”
Als alles goed is ingesteld kan je nu een testmail sturen.

 

Testmail versturen lukt niet?

Indien het versturen van een testmail niet lukt, start dan een internet browser en ga naar https://myaccount.google.com/lesssecureapps

Login met je gebruikersnaam en wachtwoord. Indien je naar de site toegaat en direct bent ingelogd, check dan rechtsbovenin of je met hetzelfde account bent ingelogd als waarmee je PodoFile probeert te laten mailen. Indien dit niet het geval is, log dan uit en vervolgens in met het juiste account.

Op de pagina kun je de toegang inschakelen door het schuifje om te zetten naar “AAN”.
Gmail schuifje aanzetten
Zodra je dit schuifje hebt omgezet naar “AAN” kan je weer mailen vanuit PodoFile.

Let op: Gmail kan het schuifje zelf weer “UIT” zetten. Dit kan PodoFile niet beïnvloeden maar kan er dus wel voor zorgen dat je op een dag ineens (weer) niet kan mailen. Om dit probleem niet te hebben zou je ook kunnen kiezen voor het inschakelen van “twee staps verificatie” bij Gmail en een apart wachtwoord voor PodoFile te maken.

Gmail instellen met
"Twee staps verificatie"

Om Gmail in te stellen voor “Twee staps verificatie” kun je de handleiding van Gmail volgen. Deze is te vinden via https://support.google.com/accounts/topic/2954345.
Volg de stappen onder het kopje “Uw account beveiligen met verificatie in twee stappen“. Indien je hier hulp bij nodig hebt, dan kun je een bekende vragen die hier verstand van heeft of contact opnemen met support afdeling van Gmail. Onze helpdesk kan hier geen hulp bij bieden.

App-wachtwoorden maken en gebruiken
Als u verificatie in twee stappen gebruikt en als er bij het versturen van een testmail in PodoFile een foutmelding wordt weergegeven dat het wachtwoord onjuist is, kunt u proberen een app-wachtwoord aan te maken en te gebruiken. Dit is éénmalig en PodoFile zal daarna kunnen mailen. Hoe maakt je dit aan?

  • Ga naar uw Google-account.
  • Selecteer Beveiliging.
  • Ga naar ‘Inloggen bij Google’ en selecteer App-wachtwoorden. U moet wellicht inloggen.
  • Kies onderaan App selecteren en kies E-mail.
  • Kies Apparaat selecteren en kies Anders (aangepaste naam).
  • Type PodoFile in.
  • Klik op de knop Genereren.

Hierna wordt er een app-wachtwoord van 16 tekens getoond voor PodoFile. Deze dien je in PodoFile in te typen (zonder de spaties!) op de plek van het wachtwoord van je gmailaccount. Als je daarna een testmail verstuurd, dan zal deze verzonden worden. Zie hieronder een voorbeeldscherm van een gegenereerd app-wachtwoord (dit wachtwoord werkt dus niet, dit is een voorbeeld!)