Two Factor Authenticatie

Handleiding
Voor alle mogelijkheden met de “Two Factor Authenticatie” kun je onze PDF handleiding bekijken. Deze kun je hier vinden.

FAQ

Moet ik “Two Factor Authenticatie” gebruiken?

Indien je online gaat werken op onze servers, is het vanwege de veiligheid, doordat je werkt met cliëntgegevens, verplicht om met de two factor authenticatie te werken. Dit is dus geen keuze.

Wat kan ik doen als ik mijn apparaat met het OTP vergeten ben?

Bel een collega en laat hem/haar op de server de “Two Factor beheertool” opstarten, daarin kunnen ze jouw account selecteren en het OTP zien dat jij nodig hebt. Wat ook mogelijk is, is dat alle medewerkers via de beheer tool sowieso alle QR codes scannen, zodat ze van alle accounts de OTP in hun apparaat zien. Op het moment dat je er zelf niet kan, kan je een collega bellen voor jouw OTP code. Die hoeven dan dus niet de beheertool op de server te starten, maar zien jouw OTP direct in hun apparaat. Werk je alleen in de praktijk? Neem dan contact op met onze helpdesk tijdens kantooruren.

Ik heb een nieuwe telefoon, hoe krijg ik daar de code in?

Log in via de code op je oude apparaat, start de “Two Factor beheertool” en scan met je nieuwe telefoon de QR code van jouw account. Heb je je oude apparaat niet meer, zie dan het antwoord op de vraag “Wat kan ik doen als ik mijn apparaat met het OTP vergeten ben?”.
Ben je de enige die het account op de server gebruikt? Dan kan je (of een collega) via de “Two Factor beheertool” jouw QR code resetten. Bij de eerstvolgende inlog krijg je dan een nieuwe QR code in beeld die je kan scannen op je nieuwe telefoon. Let wel op: op alle andere apparaten (van je collega’s bijvoorbeeld) werkt hun OTP voor dit account dan niet meer, die moeten dan ook de nieuwe QR code scannen.

Wij delen online accounts, kan je dan wel met “Two Factor Authenticatie” werken?

Ja hoor, dat is geen probleem, meerdere mensen kunnen dezelfde QR code scannen. De eerste die inlogt met een bepaald account ziet de QR code automatisch, de anderen kunnen binnen 14 dagen ook inloggen met dit account en zien dan ook de QR code. Zo kan iedereen in de praktijk binnen 14 dagen inloggen op de accounts waar mee gewerkt moet worden en deze QR codes scannen op de telefoon.